Puteți avea cele mai performante camere de supraveghere sub soare, dar dacă sunt amplasate în locuri nepotrivite, nu își vor îndeplini niciodată pe deplin scopul. În acest articol, vă oferim sfaturi despre cum să amplasați camerele de supraveghere pentru casă, sau pentru alte proprietăți, astfel încât să funcționeze corect și să vă protejeze cu adevărat bunurile.
Statisticile arată că, în cazul proprietăților fără sistem de supraveghere video, există de două ori mai multe șanse ca hoții și vandalilor să le aleagă ca „victime”. Un sistem de supraveghere video nu servește doar ca instrument pentru realizarea de probe. Este, de asemenea, o bună măsură de prevenire, care descurajează hoții să viziteze proprietatea dumneavoastră.
Camera de supraveghere amplasată într-un loc vizibil, dar sigur
Unde să amplasați camerele de supraveghere pentru casă? În primul rând, camera ar trebui să fie amplasată la o înălțime suficientă, astfel încât hoțul să nu poată ajunge la ea fără o scară. În plus, o cameră amplasată mai sus are un câmp vizual mai mare, oferind o vedere mai largă. Totuși, asigurați-vă că camera este amplasată într-un loc vizibil. Dacă hoțul o vede de la distanță, există mari șanse să evite proprietatea dumneavoastră.
Printre cele mai populare locuri de montaj pentru camerele de supraveghere pentru casă se numără suportul acoperișului și peretele de sub acesta. Camera este astfel amplasată la o înălțime suficientă și bine protejată. Seturile moderne de supraveghere video pot fi instalate practic pe orice perete. Alegerea locului potrivit pentru camera nu va fi limitată de capacitățile acesteia, ci va depinde în principal de locurile din jurul proprietății pe care doriți să le monitorizați.
Ce locuri din jurul proprietății trebuie monitorizate?
Pentru accesul neautorizat la proprietate, hoții folosesc cel mai frecvent ușa de la intrare, apoi ferestrele de la parter și ușa din spate. Unii hoți mai curajoși pot folosi și garajul sau ferestrele de la etajele superioare. În principiu, camerele ar trebui amplasate astfel încât să monitorizeze zona ușii de la intrare și să acopere toate ferestrele de la parter. Acest lucru se poate realiza cel mai ușor prin instalarea camerelor la fiecare colț al proprietății.
Dacă aveți un garaj sau un loc de parcare pe proprietate, o cameră ar trebui să monitorizeze și această zonă. Hoții nu intră întotdeauna pe proprietate cu intenția de a jefui casa, ci pentru a fura o mașină sau obiecte de valoare din garaj. Dacă știți și alte puncte vulnerabile pe proprietatea dumneavoastră – un gard deteriorat, o ușă de la subsol etc., asigurați-vă că îndreptați camera și către acestea. În mod ideal, un set de camere ar trebui să vă ofere o vedere de ansamblu asupra întregului perimetru al casei, fără „puncte moarte” pe care hoții le-ar putea exploata.
Seturi de camere recomandate
Sfaturi pentru amplasarea camerelor de supraveghere
Rețineți că, cu cât camerele sunt instalate mai sus pe casă și cu cât câmpul lor vizual este mai mare, cu atât imaginea va fi mai puțin clară. Nu veți putea vedea detalii ale feței sau numerele de înmatriculare ale mașinilor. Puteți rezolva această problemă în două moduri. Prima soluție este achiziționarea unor camere mai scumpe, cu rezoluție înaltă, iar a doua soluție ar fi combinarea camerelor cu un unghi larg de vizualizare (de exemplu, de la un etaj superior al clădirii) cu camere care oferă o vedere mai detaliată asupra ferestrelor și ușii de la intrare.
Când instalați camera pe casă, acordați atenție condițiilor de iluminare. Dacă în timpul zilei soarele sau lampa stradală noaptea vor lumina direct camera, vizibilitatea va fi redusă. Seturile moderne de camere video se descurcă destul de bine în condiții de iluminare scăzută, dar cu cât asigurați o lumină mai bună pentru camera, cu atât veți obține imagini mai clare. De asemenea, asigurați-vă că vizibilitatea camerei nu este obstrucționată de ramurile copacilor sau alți factori nedoriți.